Penész = Veszély?

Napjainkban a hosszú távú költségcsökkentés és az energia felhasználás tudatossága érdekében felújított lakások sokaságában jelentkezik a párásodás, melynek egy kellemetlen velejárója lehet a penészedés.


A címben szereplő kérdéssel kapcsolatban számos teória kering. Mennyire veszélyes a falunkat zöldre/feketére „festő" anyag? A ronda, már-már elviselhetetlen látvány mellett az egészségünkre is károsan hat? A válasz egyértelmű, és mindenki számára világos, hogy IGEN! Azonban nem mindenki egyformán fogékony a penész által hordozott veszélyre, ezért csak legyintenek rá.


A penészedés a téli időszakban a legjellemzőbb a lakásokra, azonban ez egybeesik azzal a periódussal, amikor hajlamosabbak vagyunk a légzőszervi megbetegedésekre (nátha, hörghurut, tüdőgyulladás stb.). Az előbb említett betegségekkel küzdők és az allergiások mellett sajnálatos módon meglehetősen sokan sorolhatóak a rizikócsoportba:

 

- Újszülöttek: Környezetüket a szülők mindig fokozott körültekintéssel és már-már túlbiztosítottan kezelik, mivel immunrendszerük gyenge, és fejletlen.

 

- Terhes nők: Esetükben közvetett hatásról beszélhetünk. Ha huzamosabb ideig tartózkodnak penészes lakásban, a magzatuk jóval nagyobb eséllyel lesz allergiás a penészgombára.

 

- Sportolók: Annak ellenére, hogy a sportolók immunrendszere erősebb az átlag emberénél, rájuk is veszélyt jelent a penészgomba, mivel egy-egy lélegzetvétellel sokkal több levegőt juttatnak a légzőszerveikre mint mások.

 

Sajnos a penészgomba okozta betegségek gyógyítására kevés esély van, a végkifejlet - tüneti kezelés - előtt célszerű a legeslegtöbb figyelmet a megelőzésre kell fordítani. A káros hatások mellett a cikk elején említett esztétikusság sem utolsó szempont. Azonban én annak a híve vagyok, hogy ne a penész eltűntetése legyen a cél - persze ha már megjelent akkor ez az első lépés - hanem annak kialakulásának a megelőzése. A páramentesítés fortélyairól érdemes az interneten tájékozódni, de az esetek többségében egy szakértő felkeresése a legcélravezetőbb.

 

Tekintse meg párátlanító, páramentesítő kínálatunkat! Midea, Korel párátlanító, páramentesítő kedvező áron!

 

DEBRECENI KLÍMATECHNIKA KFT. Védett tartalom!

Vissza
Szolgáltatásaink: klíma szerelés Debrecen és környéke, klíma telepítés Debrecen és környéke, klíma beépítés Debrecen és környéke, klíma beszerelés Debrecen és környéke, klíma előcsövezés Debrecen és környéke, klíma karbantartás Debrecen és környéke, klíma tisztítás Debrecen és környéke, klíma javítás Debrecen és környéke, klíma szervíz Debrecen és környéke, klíma forgalmazás, klíma webáruház, klíma webshop, akciós klíma, olcsó klíma, ingyenes klíma házhozszállítás, olcsó, akciós párátlanító, páramentesítő, ipari párátlanító, páramentesítő bérbeadása országosan
Forgalmazott márkák: Daikin klíma, Fisher klíma, Fujitsu klíma, Gree klíma, LG klíma, Midea klíma, Mitsubishi klíma, Panasonic klíma, Samsung klíma, Toshiba klíma, Midea párátlanító, Korel páramentesítő
Kategóriák: oldalfali split klíma, Ablak klíma, Mobil klíma, multi inverter beltéri egység, multi inverter kültéri egység, mennyezeti kazettás split klíma, parapet/mennyezeti split klíma, légcsatornázható split klíma, Párátlanító, páramentesítő, Légtisztító, párásító